Zonnebrillen in de winter tegen verblinding zon

24/01/2022 | ZEISS

Het oog wil ’s winters ook wat

Op het eerste gezicht lijken zonnebrillen misschien een zomeraccessoire, maar niets is minder waar. Zonnebrillen beschermen in de winter tegen de verblinding van de zon.

Want ook in de winter schijnt de zon, en vangen je ogen dus ook UV-straling op.  Een teveel daarvan is schadelijk en kan leiden tot netvliesslijtage. Ook vermoeide, droge ogen en verblindheid door de laagstaande zon zijn tijdens de wintermaanden vaak voorkomende klachten.

Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing: je zet gewoon je zonnebril op. Een zonnebril tempert de lichtintensiteit, waardoor je beter kunt zien wanneer de zon schijnt.
Maar dan nog zijn felle zonnestralen soms hinderlijk.

Verminder het gevoel van verblinding, verhoog het contrast en bescherm uw ogen tijdens het rijden.

Met plezier onderweg: ZEISS zonnebrilglazen zijn ideaal voor wie veel of graag rijdt en daarom maximaal zichtcomfort en veiligheid waardeert.  Zonnebrillen in de winter hebben best ook een polarisatiefilter in het glas, deze vermindert verblinding in het verkeer (bijv. door fel zonlicht of een nat wegdek). Speciale tinten zoals Skypol® of Skylet® verbeteren de waarneming van contrast. Zij verminderen niet alleen de lichtintensiteit maar ook de lichtschittering op oppervlakken zoals asfalt, water en sneeuw.

Fotochromatische (of meekleurende) glazen, die zich aan de intensiteit van het licht aanpassen, zijn hierbij een absolute meerwaarde.

Zeiss Gepolariseerde glazen zijn voorzien van een speciale filter die ervoor zorgt dat de horizontale weerkaatsing wordt geabsorbeerd, waardoor je minder hinder van de lichtschittering ondervindt.

Alleen zonnebrillen met glazen van hoge kwaliteit bieden de ogen effectieve bescherming tegen oogontstekingen en ernstigere schade. Zonnebrillen in de winter zijn dus een verstandige investering.