Merken

Barton Perreira

Barton Perreira is een Amerikaans merk, gevestigd in Los Angeles. Barton Perreira is opgericht in 2007 door Bill Barton en Patty Perreira. Bill Barton is het zakelijke brein achter het merk en Patty Perreira de designer. Patty Perreira is een van de meest bekende brillen designers ter wereld. Voorgaande collecties die ze ontworpen heeft zijn; Prada, MiuMiu, Vera Wang, Paul Smith en Oliver Peoples.

Het merk is VOLLEDIG handgemaakt in Japan: Acetaat, titanium, losse onderdelen en lenzen. De acetaat monturen zijn gemaakt van het beste en vormvaste Japanse acetaat. (Europees/Chinees acetaat neemt in de loop der jaren gemiddeld 10% af in gewicht, Japans acetaat maximaal 2%). De vormvastheid is daarom maximaal!

Alle acetaat monturen krijgen een finale en 3e polijstronde, zo wordt gegarandeerd dat de overgang van voorstuk naar de veren naadloos is. Bij alle acetaat modellen zijn de veren volledig verstevigd met een titanium kern. Alle gravures zijn hand gezet. De gravures zijn geïnspireerd door Patty Perreira haar passie voor motoren en auto’s. Gemiddeld duurt het 5/6 weken om een montuur te produceren.

De veren van de acetaat modellen zijn dunner gemaakt op de drukpunten, waardoor de pasvorm perfect is. Een perfecte pasvorm is essentieel voor Barton Perreira, hierdoor is de collectie heel divers; veel verschillende breedtematen en neusmaten voor zowel heren als dames.